Ekokamu on biojätteen paras ystävä

Ekokamu Oy on vuonna 2017 perustettu hämeenlinnalainen start up -yritys, joka kehittää alipainetekniikkaan perustuvia bioastioita aluksi kotitalouksien käyttöön ja jatkossa myös ammattilaistarkoituksiin.

Ekokamun perustajaosakkaita ovat konseptin kehittäjä, DI ja FT Annukka Pakarinen sekä toimitusjohtajana toimiva DI Elina Voutilainen.

Ekokamun alipainetekniikkaan perustuva toimintamekanismi on Annukka Pakarisen käsialaa. Keksintö itsessään on syntynyt jo kauan ennen Ekokamu Oy:n perustamista, kun biopolttoaineen tutkimuksen parissa työskennellyt Pakarinen neljän lapsen äitinä ja omakotitaloasukkaana alkoi pohtia tapoja, joilla kotien biojätteiden kierrätyksestä voisi tehdä sujuvampaa. Kiinnostus erilaisten ruokaketjussa syntyvien orgaanisten sivuvirtojen hyödyntämiseen kumpuaa kemiantekniikan diplomi-insinöörin ja bioteknologiasta väitelleen tohtorin vahvan ammatillisen osaamisen yhdistämisestä oman arjen ongelmanratkaisuun – näin syntyi Ekokamu-bioastiassa käytetty menetelmä, jonka ansiosta biojätettä voidaan käsitellä lähes hajuttomasti ja täysin ilman ylimääräistä kosteutta.

Linkroomin startupstipendin avulla Ekokamu aloitti seuraavan protokierroksen tekemisen yhteistyössä Lahtelaisen muotoilutoimisto Jalaka Oy:n kanssa. Asiakasprotoja käytetään käyttäjätestaukseen sekä myynti- ja markkinointitarkoituksiin.

Juuri nyt Ekokamu Oy rakentaa uuden tuotteen tuotanto- ja jakeluketjua ja etsii vahvistusta rahoitukselle. Kansainvälisten markkinoiden mahdollisuuksia on kartoitettu laajalti ja sitä jatketaan edelleen. Varsinaisen tuotannon odotamme käynnistyvän vuoden 2018 aikana. Ensimmäiset Ekokamut löytävät tiensä koteihin pian.

 

Ekokamu: https://ekokamu.com/


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *